21. 12. 2015

Veselé Vianoce a šťastný nový rok

Vážení obchodní partneri, ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme príjemné prežitie vianočných sviatkov a úspěšný rok 2016.

Zistiť viac!
30. 11. 2015

Ako vyzbierať viacej elektroodpadu? V Čadci bol umiestnený 70. E-domček.

Bratislava, 27. 11. 2015 - Zberný dvor v Čadci sa stal 70. miestom, kde bol umiestnený unikátny nástroj na zber už nepotrebných elektrospotrebičov. E-domček je miesto, ktoré svojim tvarom a konštrukciou slúži, ako bezpečné miesto určené na odovzdanie a dočasné uskladnenie elektroodpadu umiestnené v blízkosti zákazníkov. Jeho cieľom, je zvýšiť množstvo vyzbieraného elektroodpadu a zabrániť, aby neprišlo k jeho znehodnoteniu vystavením vplyvu počasia a vandalov.

Zistiť viac!
29. 9. 2015

45 kg použitých batérií vyzbierala Baterka Terka počas 1. Európskeho dňa recyklácie batérií

Spoločnosť ASEKOL SK využila 1. Európsky deň recyklácie batérií a akumulátorov, ktorý pripadol na 9. Septembra, aby verejnosť informovala o užitočnosti a možnostiach triedeného zberu a recyklácie použitých batérií a zároveň predstavila Baterku Terku, ktorá bude na Slovensku tvárou triedeného zberu a recyklácie použitých batérií.

Zistiť viac!
8. 9. 2015

Baterka Terka Vás pozýva do Auparku na 1. Európsky deň recyklácie batérií

9. september je Európskym dňom recyklácie batérií a pri tejto príležitosti si Vás dovoľuje Baterka Terka a spoločnosti ASEKOL SK a EMOS SK pozvať do Bratislavského Auparku, kde pre Vás pripravili zaujímavý program. Cieľom programu je zábavnou formou upozorniť na potrebu triedenia odpadu a použitých batérií a elektrospotrebičov zvlášť.

Zistiť viac!
7. 9. 2015

ASEKOL reprezentuje ČR v kategórii ekologicky zodpovedných firiem na prestížnej celoeurópskej súťaži

Nezisková organizácia ASEKOL bola vybraná ako jeden z dvadsiatich národných finalistov za Českú republiku v medzinárodnej súťaži European Business Awards 2015/2016. Stala sa totiž národným šampiónom v kategórii Cena za environmentálny a korporátne udržateľný rozvoj a v ďalšom kole bude súťažiť s firmami z celej Európy o víťazstvo. Porota o výsledkoch rozhodne v marci budúceho roku.

Zistiť viac!
17. 8. 2015

1.Európsky deň recyklácie použitých batérií – 9. september 2015

Európska asociácia kolektívnych organizácií pre batérie a akumulátory Eucobat zvolila 9. september pre oslavu Európskeho dňa recyklácie batérií zámerne.

Zistiť viac!
12. 6. 2015

Projekt Venuj mobil podporila už aj spoločnosť EDM!

12.mája 2015 sme odštartovali zberovú akciu mobilných telefónov pre zamestnancov spoločnosti EDM s.r.o., Nižná.

Zistiť viac!
11. 6. 2015

Prežite s nami najmilšie rozprávky na zámku v Bojniciach!

Pozývame vás prežiť tie najmilšie rozprávky naživo. Príďte v dňoch od 11. júna do 28. júna 2015 na zámok v Bojniciach a zažijete tajomnú atmosféru perníkovej chalúpky s ježibabou, či vzrušujúce dobrodružstvo Janka a kúzelnej fazuľky. Stretnete aj nebojácneho ježka s kozou rohatou a možno sa naučíte priasť zlaté priadze ako Martinko Klingáčik.

Zistiť viac!
4. 6. 2015

V Prahe sa konal piaty ročník tradičnej medzinárodnej konferencie Spätný odber 2015

Dňa 19. mája 2015 prebehol v Žofínskom paláci slávnostný piaty ročník medzinárodnej konferencie Spätný odber. Viac než štyri stovky poslucháčov tu oslávilo 10 rokov od začiatku recyklácie elektrozariadení v Českej republike a založenia kolektívneho systému ASEKOL. Téma konferencie sa teda logicky ponúkala. Akú púť prešiel spätný odber elektrozariadení v Českej republike a v zahraničí? Sú súčasné pravidlá nastavené správne a účelne? Významní domáci a zahraniční hostia počas série prednášok a popoludňajšej panelovej diskusie spoločne zhodnotili, či si dosiahnuté výsledky zaslúžia oslavu.

Zistiť viac!
21. 4. 2015

Je tu Deň Zeme! Buďte ekologický a ušetrite s našimi tipmi ihneď!

Aj Zem si zaslúži svoj deň. O to viac pri súčasných štatistikách, ktoré deklarujú stúpajúce čísla reflektujúce neekologický životný štýl. Cieľom je poukázať na alternatívne možnosti zachovania zdrojov energie, recyklačné využitie odpadu a hľadanie obnoviteľných zdrojov. Deň Zeme je tu na akési pozastavenie a vstúpenie si do svedomia. Avšak, nemal by to byť len tento jeden deň v roku.

Zistiť viac!